mandag 8. desember 2014

Tur til Skittendalen, del I

Her kommer et forsinket innlegg fra en fantastisk 6 dagers tur vi hadde til vakre Skittendalen i Skånland i september. Området ligger mellom Narvik og Harstad, og har stor variasjon med fjell, vann og elver. Et svært innbydende område for friluftsliv med gode muligheter for fiske, toppturer og idylliske teltplasser. Turen vår startet i Trøssemarka, hvor vi parkerte bilen rett ovenfor gården Fjelldal. Herfra gikk vi til fots langs en kjerrevei innover til Geitvatnet, og deretter sti videre mot Holvatnan. Vår første teltbase ble lagt ved Øvre Holvatnet, -et idyllisk vann omgitt av frodig fjellbjørkeskog og fjell.

Fisking er en flott aktivitet å bedrive i Skittendalen. Etter litt innsats kunne den første ørreten løftes inn på land. Selv om de store fiskene uteble, var størrelsen jevn på 4-7 hg, og med knallrødt kjøtt og fantastisk smak var dette hovedretten på flere måltider i dette flotte vilmarksområdet.

Teltbasen ble etterhvert flyttet litt lenger opp i Skittendalen til Skittendalsvatnan. Flere bilder og beskrivelse fra dette området kommer i del II ;)

Emilie prøver fiskelykken i Øvre Holvatnet
Morgenstemning ved Øvre Holvatnet
Utsikt ved Øvre Holvatnet (mot innløpet av Skittendalselva)

Mira ved teltbasen
Synne på vei til ny fiskeplass
Teltbasens lekeapparater ble raskt tatt i bruk 
Synne koser seg ved bålet
Meitefiske er fin rekreasjon
Fin stekørret på land 
Fantastisk kvalitet på fisken i Skittendalen
Min bedre halvdel har nettopp stått opp ;)
Emilie

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar